Ripjakt

Ripjakt med fågelhund

Tider & Pris, Läs mer: Resefakta Ripjakt


Premiär! Jonas Hunting Experience erbjuder traditionell Ripjakt med fågelhund i Sälenfjällen – Scandinavian Mountains.

Nära och tillgängligt i Sälenfjällen finns över 3.500 ha fjäll, fjällskog och myrar exklusivt för din jakt – the closest you come – närmare än så kommer du inte.

Efter en god natts sömn i vårat exklusiva boende är du väl förberedd för dagens äventyr. Direkt efter frukost beger vi oss till markerna. Markerna vi jagar på i Sälen är typiska ripmarker. Vi börjar jaga direkt från grusbilvägen. Ja, du läste rätt, vi åker bil in på marken vilket gör att vi nyttjar jaktdagen till fullo. Vi börjar dagen och jakten i lätt kuperad, gles fjällskog med barr och lövinslag. Redan här kan du träffa på ripa och skogsfågel. Vi jagar oss vidare längre upp mot fjället i en mycket lättgången terräng.  Vegetationen övergår nu till fjällbjörkskog, och nu börjar det riktigt spännande med denna jakt. Att få ta del av hundens och guidens sammarbete som ett väl sammansvetsat team med en gemensam uppgift, leta fågel!

Plötsligt står hunden still, adrenalinet ökar i kroppen när vi sakta närmar oss hunden. Du ställer dig i skott position och på guidens kommando gör hunden ett utfall, fågeln flaxar upp och du lägger an och trycker av. Allt går snabbt och förhoppningsvis har du skjutit en ripa. Vi jagar markerna med bra stötande och stående fågelhundar. På våra marker jagar du endast med guide som alltid ställer höga krav på sig själva med att göra din upplevelse minnesvärd och trevlig. Din säkerhet på fjället är naturligtvis även den en viktig uppgift för våra guider.

Marken vi jagar på är 3.500 ha och den är din. Vid flera dagars visstelse hos oss jagar vi på tre olika områden. Naturligtvis så värnar vi om en bärkraftig ripstam och vi ser hela tiden till att inventera våra marker för att säkerställa din upplevelse och ripstammens  bärighet. Efter jaktens slut så är vi återvänder vi till lodgen där bad och bastu väntar innan en avslutande trevlig middag. Innan du somnar tänker du tillbaka på en trevlig dag med oss och förbereder dig på ännu en.

Tider & Pris, Läs mer: Resefakta Ripjakt

Jonas Hunting Experience, Scandinavian Mountains, jakt, Sälen, SälenfjällenRipjakt, jaga Ripa, Sälenfjällen, Jonas i SälenScandinavian Mountains, Rip hunt, Ripa, Jonas hunting experience

Jonas hunting experience, Jonas i Sälen

Hem

Fråga via E-post

%d bloggare gillar detta: